POSTCROSSING WADDEN EILANDEN NEDERLAND

postcrossing ansichtkaarten kaarten wadden post crossing

 

Speciaal voor de Postcrossers stellen wij pakketten samen van ansicht- en of wenskaarten met een collectie beelden van de Waddeneilanden. Wij hebben zulke mooie natuur in Nederland, dus het is natuurlijk superleuk om de schoonheid van de Wadden de hele wereld over te sturen. 

Iedere Postcrosser die al meer dan 50 kaarten gestuurd heeft krijgt een speciale kortingscode voor aankoop van 50 kaarten of meer. U kunt een speciale kortingscode aanvragen met uw profielnaam op de Postcrossing website. Stuur ons een mail met uw profielnaam en hoeveel kaarten u al gestuurd heeft. Happy Postcrossing!

Wat is Postcrossing?

Postcrossing is een online project waarmee leden ansichtkaarten van over de hele wereld kunnen verzenden en ontvangen. De slogan van het project is "stuur een ansichtkaart en ontvang een ansichtkaart terug van een willekeurige persoon ergens ter wereld!" De leden, ook wel postcrossers genoemd, sturen ansichtkaarten naar andere leden en ontvangen ansichtkaarten terug van andere willekeurige postcrossers. Waar de ansichtkaarten vandaan komen, is altijd een verrassing. Helemaal tijdens deze Corona crisis is Postcrossing een superleuke hobby om aan te beginnen, heel fijn om dagelijks post te ontvangen van over de hele wereld!

De oorsprong van Postcrossing

Postcrossing is de vereniging van de woorden "briefkaart" en "kruising" en de oorsprong ervan "is losjes gebaseerd op de Bookcrossing-site". Het 'oversteken' of uitwisselen van ansichtkaarten werkt echter op een andere manier. Een lid stuurt een ansichtkaart naar een andere postcrosser en ontvangt een ansichtkaart terug van een willekeurige postcrosser. Uitwisselingen tussen dezelfde twee leden komen slechts één keer voor; hoewel directe swaps tussen leden plaatsvinden, maken ze geen deel uit van de officiële happenings op de site. Het project is volledig gratis en iedereen met een adres kan een account aanmaken. De ansichtkaarten en portokosten voor verzending zijn de verantwoordelijkheid van elke gebruiker. 

Sinds januari 2019 heeft Postcrossing meer dan 750.000 leden in 212 landen die meer dan 50 miljoen ansichtkaarten hebben geregistreerd en uitgewisseld die meer dan 250 miljard kilometer hebben afgelegd. 

De hoogste concentratie Postcrossing-leden verblijft (in volgorde) in Rusland, Taiwan, de Verenigde Staten, China, Duitsland, Nederland, Polen, Wit-Rusland, Oekraïne, Finland en Tsjechië, elk met meer dan 20.000 leden. Wereldwijd wonen de meeste postcrossers in Noord-Amerika, Europa en Oost-Azië. Van bijzonder belang is dat Postcrossing populair is in Oost-Europese en voormalige Sovjetstaten. Vanaf januari 2019 werd meer dan een derde van het totaal van de ansichtkaarten verzonden vanuit Duitsland, Rusland en de Verenigde Staten.